Krapihovi – keskellä uusmaalaista kulttuuria

Krapihovi sijaitsee Tuusulassa, keskellä uusmaalaista kulttuurikeskittymää. Halosenniemi, Sibeliuksen Ainola, Lotta Svärd -museo ovat kulttuurikohteista ehkä tunnetuimmat. Kannattaa siis käydä tutustumassa alueen monipuoliseen tarjontaan.

Ravintola Krapihovi sijaitsee aivan Suomen ensimmäisen museotien, Tuusulan Rantatien, eteläisessä päässä. Järvenpään suunnasta tultaessa kannattaa ehdottomasti ajaa Rantatien kautta, ellei sitten päätä tehdä kävelyretkeä ennen ateriointia.

Krapihovin historiasta ja päärakennuksesta voitte lukea Krapin verkkosivuilta. (www.krapi.fi)

Mutta asiaan…

Seurueellemme oli varattu yksi ravintolan valmiista ateriakokonaisuuksista: Tuusulan Rantatien Taiteilijoiden tapaan.


Alkuun tarjottiin pieniä leipäsiä, joiden päällä oli sieniä, lohta ja naudankieltä. Ravintolan mukaan Sibeliuksen 50-vuotisateria alkoi pienillä leipäsillä. Alkuruoan kanssa tarjoiltiin loistavaa Alsacen valkoviiniä. (Pinot Gris 2005 Trimbach).

Väliruokana oli kirkas kuhaliemi. Ravintolan mukaan Aho ja Halonen olivat kovia kalamiehiä ja heidän pöydässään komeili usein itsepyydetty kuha. Liemen kanssa tarjoiltiin kuivaa sherryä. (La Guita Manzanilla Sherry, Rainera Pérez Marín, DO Jerez)

Pääruokana oli paistettua peltopyytä, jonka osalta keittiö varoitteli olla purematta hauleja. Eivät siis olleet tarhattuja, vaan villejä lintuja. Hienoa! Peltopyy oli kuulemma Sibeliuksen Ainolassa suosittu ruokalaji. Pääruoan kanssa tarjoiltiin kevyttä punaviiniä. (Savigny-Les-Beaune ”Les Narbantones” 2005, Mongeard-Mugneret, Savigny Les-Beaune AC)

Jälkiruokana tarjoiltiin omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta, sekä makea jälkiruokaviini. (Coteaux du Layon Beaulieu Les Rouannières 2006, Papin Chevalier, AC Cot. du Layon Beaulieu)

Kokonaisuus oli hyvin hallittu. Ruoat tulivat sopivan odotteluajan kuluessa ja seurueelle jäi aikaa keskustella riittävästä. Alkuruoka oli erittäin maittava ja kirkas kuhaliemi oli mukava välähdys ruokakulttuurista, johon harvoin enää törmää.

Milloin olet viimeksi ravintolassa tilannut tai kotona valmistanut väliruoaksi tai alkuruoaksi lientä?

Maukas peltopyy tarjoiltiin sopivan kypsyisenä. Hauleja ei löytynyt ja lisukkeilla ei konstailtu liikaa. Itse olisi ehkä kaivannut hieman tuhdimpaa kastiketta. Toisaalta nyt riistanmaku jäi päärooliin mikä on tärkeintä.

Ainoan miinuksen annan haaleista lautasista. Pääruoka jäähtyi nopeasti, koska lautasia ei ollu lämmitetty kunnolla. Syynä saattaa olla myös ohuet lautaset, jotka eivät pitkään varaa lämpöä.

Suosittelen ehdottomasti Krapihovia ja aion itsekin aterioida siellä tulevaisuudessakin.

Mainokset

2 Replies to “Krapihovi – keskellä uusmaalaista kulttuuria”

  1. Itse asiassa viime torstaina sain Tallinnan Egoistissa väliruuaksi lientä, joka oli keitetty luista. Hyvältä maistui, kuten koko illallinen!

    1. Egoist arvostaakin perinteitä, joten en yhtään ihmettele että sieltä on saanut lientä. Olen muutaman kerran itse syönyt Egoistissa ja suosittelen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s