Graavilohikokeiluja: gini- ja vermuttilohi


Jouluun on vielä muutama päivä aikaa, joten nyt on hyvä hetki testata hieman perinteisestä poikkeavia graavilohireseptejä. Itse olen erittäin perso graavikalalle, eikä sitä mielestäni tarvitse juurikaan tuunailla. Joskus kuitenkin on kiva kokeilla jotain uutta. Tiedä vaikka löytyisi uusi suosikkiversio vanhan ja tutun tilalle.

Olen aikasemmin kokeillut graavilohen maustamista jaloviinalla. Tämä ei ole ollut lainkaan huono idea. Olen kaatanut siis graavattujen lohiviipalaiden päälle tujauksen pullosta ja antanut maustua hetken ennen tarjollepanoa.

Nyt päätin kokeilla kahta erilaista versiota:

Käytä pullasutia ginin ja vermutin levittämiseen kalan pinnalle


– ginilohi
– vermuttilohi

Idean ginilohesta sain ollessani ostoksilla K-Supermarket Mustapekassa. Siellä oli tuote-esittelijä, joka maistatti asiakkailla ginilohta. Olisin sitä ostanut, mutta olin jo ehtinyt suolata viikonloppulohet ennen kauppareissua. Vermuttia taas ajattelin kokeilla ihan muuten vain

Käytännössä ohje poikkeaa normaalista graavaamisesta vain pienen alkoholimäärän määrän kaatamisella lohipalojen päälle.

Ohje
– reilu 600g merilohta
– 2 cl giniä toiseen ja 2 cl kuivaa vermuttia toiseen lohipalaan
– karkeaa merisuolaa ja sokeria sopivasti

– poista lohesta ruodot ruotopihdeillä
– leikkaa lohi haluamasi kokoisiksi paloiksi
– sivele pullasudilla giniä toiseen ja vermuttia toiseen lohipalaan
– ripottele suola ja sokeri lohipalojen päälle
– kääri tiukasti folioon ja laita jääkaappiin ainakin 10 tunniksi.

Molemmat lohet tarjoillaan ohuina viipaleina. Lupaan kirjoittaa heti aamusta makuelämyksistä tai mahdollisista pettymyksistä.

4 thoughts on “Graavilohikokeiluja: gini- ja vermuttilohi

  1. Hanna

    Tein itse kerran konjakkilohta ja se oli myös tosi herkkua. Mutta viinan kanssa pitää läträtä varovasti, tuo 2 cl on riittävän varovainen aloitus. Jos yhtään liikaa laittaa, niin syömättä jää.

    Vastaa
  2. tvalve Kirjoittaja

    Tosi asiassa tuo 2cl on hieman ylimitoitettu määrä. arvioisin, että lohen pintaan tuli siveltyä vain n. 1cl / pala.

    Laitoin muuten samalla jääkaappiin jääkellarin lohta. Tämän on siis perinteinen lohengraavaustapa suolaliuksella. Saas nähdä millaista siitä tulee.

    Vastaa
  3. tvalve Kirjoittaja

    Testituloksia…

    Lohipalat eivät olleet ehkä aivan tasa-arvoisessa asemassa, sillä ginilohi oli tehty ohuempaan pyrstöpalaan. Näin ollen suola oli siinä voimakkaampi.

    Kyllä itse kuitenkin pidin enemmän vermuttilohesta. Aion tehdä vermuttilohta siis isomman erän jouluksi.

    Vastaa
  4. Paluuviite: Graavilohi – Ketjap Manis « Soppakauha – kotikokin blokkauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s