Lihaliemi poronluista

Facebook-seinälläni käytiin keskustelu miten luista saa keitettyä hyvän perinteisen liemen. Itse en ehtinyt koko keskusteluun osallistumaan, mutta ajattelin laittaa tänne ohjeen.

Tarvitset:
– ison kattilan (10 litraa)
– merisuolaa
– lihaisia luita 2-3 kg
– vettä niin paljon, että luut peittyvät
– sipuleita ja porkkanoita

Itse käytin tällä kertaa poronluita, joita sain ystävältäni. En osaa tarkalleen sanoa kuinka paljon niitä oli, mutta kattila tuli varsin täyteen.

Lihat laitetaan ensin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Veden pintaan noussut vaahto kuoritaan pois. Tämän jälkeen kattilaan voi lisätä juurekset.

Juurekset kannattaa pilkkoa reiluiksi paloiksi. Itse paahdoin niitä valurautapannulla hetken.

Tämän jälkeen annetaan hiljalleen poreilla liedellä tunteja. Nestettä pitää välillä lisätä, kunnes loppuvaiheessa voidaan antaa redusoitua.

Säilö liemi vaikka muovipulloihin ja pakasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s