Porokeitto

Viime viikolla keittelin poronluista lihalientä. Siitä tuli aivan mielettömän hyvää, joten päätin tehdä porokeittoa liemestä.

Käyttämäni luut olivat erittäin lihaisia, joten keitettyäni lientä reilun tunnin nostelin parhaimpia lihapaloja syrjään. Otin talteen rasvattomat lihapalat ja pakastin ne muutaman kylkiluun kanssa.

Keiton ideana on käyttää mahdollisimman vähäarvoista lihaa. Luista irrotetut palaset käyvät tähän tarkoitukseen siis todella hyvin.

Lisään keittoon myös suppilovahveroita, joita löytyy kuivattuna kaapistani. Ei muuta kuin kourallinen likoamaan.

Ainekset
– poro- tai riistalientä
– poronlihaa (voi olla täysin kypsäksi haudutettua)
– sipulia
– hieman valkosipulia
– porkkanaa
– suppilovahveroita

Ohje
– laita suppilovahverot likoamaan kylmään veteen
– suikaloi sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä pannulla voissa tai öljyssä
– kuumenna poro- tai riistaliemi ja lisää sinne juurekset
– lisää lihapalat
– lisää liotetut sienet
– keitä hiljalleen ja tarkista maku
– lisää tarvittaessa pippuria, suolaa ja valkosipulia

Tarjoile keitto esimerkiksi hyvä hiivaleivän kanssa.

Vinkki: Varo mahdollisia luunsiruja lihapaloissa

2 thoughts on “Porokeitto

  1. Paluuviite: Poron ulkopaistirulla « Soppakauha – kotikokin blokkauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s