Naudanposkea punaviinissä

Vähäarvoisista lihapaloista syntyy herkkuja. Naudanposkiliha ei ole tässä poikkeus. Pitkään hauduttamalla tuloksena on takuumurea ja miedonmakuinen ateria. Viimetippaan ei aterian valmistamista kannata jättää, sillä haudutusaikaa kannattaa varata ainakin kolme tuntia.

En ole koskaan törmännyt naudanposkeen kaupan valintatiskissä tai pakastealtaassa. Kyseessä on tilaustuote. Helsingin keskustan maineikkaan tavaratalon uusittu ruokaosaston lihatiski ei kyennyt tuotetta edes tilauksesta toimittamaan. Soitto takuutoimittajalle, Chef Wotkinsin tehtaanmyymälään, antoi toivotun tuloksen. Tiistaina jätetty tilaus oli loppuviikosta noudettavissa Sokoksen S-kaupan palvelupisteestä.

Valmistin lihat perinteiseen tapaan punaviinissä hauduttamalla. Ensin vain pinnat kiinni pannulla ja sitten juuresten ja yrittien kanssa pataan. Haudutuksen tein ateriaa edeltävänä iltana, eli kypsät lihat jäähdytin parvekkeella ja seuraavana päivänä ne lämmitettiin uunissa miedolla lämmöllä.

Varaa raakojen naudanposkien käsittelyyn terävä veitsi, sillä kalvot ovat todella sitkeitä ja tiukasti kiinni.

Karkea ohje:
– naudan poskilihaa n. 1kg (3-4 palaa)
– poista kalvot lihasta
– paista valurautapadassa pinnat kiinni
– suolaa ja pippuria
– lisää juurekset ja yrtit
– pullo punaviiniä, niin että lihat ja juurekset peittyvät
– anna hautua uunissa ainakin 3h
– itse aloitin 175 asteisessa uunissa ja madalsin lämpötilaa hiljalleen n. 110 asteeseen

– tarjoile tai jäähdytä lihat myöhempää ateriointia varten

Tällä kertaa kotikokki ei häärännyt ravintola Köpingsvägenin keittiössään, vaan toimi vierailevana apukokkina Villa Svalbobrinken keittiössä. Sen huomaa mm. pöytäliinasta, jollaista harvoin Köpingsvägenin salissa nähdään…

Vinkki 1:Kypsä liha on todella mureaa, eli leikkaa sitä varoen.
Vinkki 2: Voit myös ”riipiä” lihan haarukalla ja tehdä siitä muotin kanssa haluamasi muotoisia annospaloja. Tällöin voit käyttää vaikka jotain täytteenä. (tuorejuustoa, sieniä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s