Baby Back Ribs – helppo ohje kotikeittiöön


Porsaan kylkirivi – baby back ribs – on herkullinen ruoka, jonka valmistaminen onnistuu kotikeittiössä ilman kovin erikoisia temppuja. Kovin nopeasti ribsit eivät valmistu, sillä parhaaseen tulokseen päästään jopa 12 tunnin maustamisajalla.

Baby Back Ribs – porsaan rimpsuluu
Porsaan ribsejä saa ympäri vuoden hyvin varustetuista kaupoista ja kauppahalleista. Olenpa löytänyt niitä lähi K-Marketistakin nimellä porsaan rimpsuluu. Ribsit eivät ole hinnalla pilattuja. Sesonkiajan ulkopuolella kilo maksaa n. 6 euroa ja näin kesällä maksoin viimeksi 7,90 ribsikilosta.

Itse ostan ribsit yleensä Helsingin City Sokoksen alakerran S-marketista, josta löytyy Chef Wotkinin lihatiski.

Maltti on valttia ribsien valmistamisessa. Vanha sanonta, joka keitetyn paistaa, se makean maistaa, pitää hyvin paikkansa ribsien valmistamisessa.

Karkea ohje
1) keitä ribsit maustetussa vedessä kypsäksi (1 – 1,5h)
2) jäähdytä ja kaada marinadi päälle
3) anna maustua jääkaapissa ainakin 12h
4) kuumenna ribsit uunissa tai grillissä

Keitinliemi
Keitinliemen maustamiseen on varmasti monia makuja. Yksinkertainen tapa on heittää lihaliemikuutioita liemeen. Suolaa, yrttejä ja muita mausteita voi lisätä maun mukaan.

Käytä isoa kattilaa.

Vinkki: Leikkaa ribsirivi puoliksi ennen kuin laitat ne kattilaan.
Vinkki: Ribsien keittäminen varmistaa sen, että liha irtoaa luista helposti syödessä. Älä kuitenkaan keitä liian pitkään, etteivät rivit hajoa ennen aikojaan.

Maustaminen
Keittämisen jälkeen jäähdytä ribsit. Laita lihat muovipussiin ja kaada joukkoon oman maun mukainen marinadi. Anna maustua jääkaapissa ainakin 12h.

Itse käytän yleensä kaupasta valmiina saatavia marinadeja. Lisään niihin vielä öljyä, soijaa, valkosipulia, chiliä ja mausteita.

Kuumennus ja tarjoilu
Jääkaapissa maustuneet ribsit ovat kypsiä, joten ennen tarjoilua ne pitää vain kuumentaa. Aivan kelvolliseen lopputulokseen pääsee kotiuunillakin, mutta kesällä voi ribseihin hakea vielä grillaamalla lisämakua.

Itse olen valmistanut ja tarjoillut ribsejä ystävilleni usein. Olen aina omasta mielestäni ostanut niitä todella paljon, mutta koskaan ei mitään ole jäänyt jäljelle. Kannattaa siis varata reilu annos – varsinkin jos kyseessä on poikien ilta tms.

About these ads

2 vastausta artikkeliin ”Baby Back Ribs – helppo ohje kotikeittiöön

  1. Päivitysilmoitus: Luuton possunkylki uunissa | Soppakauha – kotikokin blokkauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s