Helppo arkikala – turskaa uunissa

Ruokatiski etelähaagalaisessa lähikaupassani yllättää positiivisesti aina joskus. Tänään työpäivän jälkeen mieleni teki jotain kevyttä, mutta lämmintä – mieluiten kalaa.

Ilman sen suurempia odotuksia kävin katsastamassa tarjonnan ja yllätyin positiivisesti. Lohen lisäksi valikoimassa oli kuhafileitä ja haukea, mutta myös tuoretta turskaa! Selosteen perusteella turska oli kotoisin Tanskan vesiltä ja kooltaan fileet olivat aika pieniä. Ei siis ehkä kaikkein eettisin valinta, mutta nyt halusin turskaa.

Päätin tehdä kalan uunissa ja maustaa kapriksilla. Lisukkeeksi konstailematon vihersalaatti ja tomaattia.

Aineet
200g turskaa (tässä tapauksessa kaksi pientä filettä)
2tl oliiviöljyä
rouhaisu suolaa ja pippuria
pieniä kapriksia

(+ salaatti)

Karkea ohje
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita uunipellin päälle leivinpaperia ja asettele turskafileet paperille.
Sivele oliiviöljyä turskafileiden päälle.
Rouhaise suolaa ja pippuria myllystä fileille ja ripottele kapriksia päälle maun mukaan.
Paista uunissa reilu 10 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Älä päästä kuivumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s