Sienikeitto suppilovahveroista

Syksyllä kannattaa käydä sienimetsällä. Jos ei metsään asti itse ehdi, niin sitten kannattaa käydä torilla – kuten minäkin tein. Ostin siis suppilovahveroni torikauppiaalta. Mielestäni hänen pyytämänsä hinta sienistä oli sopiva minulle, joka olisi muuten jäänyt ihmettelemään tyhjiä sienikorejaan.

Kuivasin osan sienistä ja osan säilöin etikkaliemeen.

Sienikeittoa suppiksista
Aika peruskauraa; sipulia, kasvislientä, mausteita, sienet ja ruokakerma…

Karkea ohje
– tee kasvisliemi kuutiosta tai fondista (n. litra)
– pilko sipuli (keltasipulia ja salottia)
– freesaa sipulit pannulla
– ripottele freesattujen sienten päälle rkl jauhoja
– freesaa sienet
– lisää sienet ja sipulit kasvisliemeen
– anna kiehua hiljalleen 10 min.
– tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Yleensä suolaa ei tarvitse lisätä, koska fondissa tai kuutiossa on riittävästi.
– lisää kerma juuri enne tarjoilua, mutta älä keitä enää tässä vaiheessa.

Vinkki:
Kermaisen sienikeiton kanssa oiva ruokajuoma on kuiva sherry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s