Poron ulkopaistirulla

Täytin pienen kotipakastimeni puolikkaalla poron vasalla. Suurimman osan tilasta vie luut, joista aion keittää liemen. Luut ovat tosi lihaisia joten niistä tulee riittämään lihaa myös herkulliseen porokeittoon.

Nyt päätin kuitenkin tehdä poron ulkopaistista aterian. Huomasin jo ennen sulattamista, että lihanpala oli kohtuullisen ohut. Suuri riski oli siis olemassa, että reunapalat paistuvat läpikypsäksi ja kuivuvat. pororulla

Käärin lihan rullaksi, jonka sidoin paistilangalla. Maustoin suolalla ja pippurilla ja rosmariinin oksilla. Rullan täytteeksi olisi voinut laittaa vaikka sieniä, mutta tällä kertaa jätin täytteen pois kokonaan.

Paistoin ja liekitin rullan valurautapannussa ja laitoin hetkeksi uuniin. Annoin vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia.

Karkea ohje
– Poista ulkopaistista kalvot. Kyseinen paisti painoi hieman alle 600 grammaa.
– Sido rullaksi ja mausta pinnat suolalla, pippurilla ja rosmariinin oksilla
– Paista pinnat kiinni pannulla ja liekitä. (Tällä kertaa käytin viskiä liekittämiseen)
– Laita uuniin (175 astetta) n 10 minuuttia
– Anna vetäytyä foliossa toiset 10 minuuttia
– Tarjoile vaikkapa höyrytettyjen vihannesten ja hyvän punaviinin kanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s