Karitsanpotkaa, ryytinkejä ja risottoa

Karitsanpotka on mitä yksinkertaisin ja helpoin liharuoka valmistaa. Pitää vain varata riittävästi aikaa kypsyttämiseen uunissa, sillä maltti on valttia tässä pataruoassa.

Tämän aterian tarjosin kavereilleni pääsiäisenä. En halunnut viettää koko päivää keittiössä, vaan valitsin tuhdin pääsiäiseen sopivan helppotöisen pataruoan.

Karkea ohje

Ota karitsanpotkiin väri pintaan valurautapannussa. Lado potkat suureen uunipataan, mieluiten valurautaiseen. Pilko joukkoon ryytinkejä maun mukaan, esimerkiksi porkkanaa, sopulia, lanttua, valkosipulia jne.

Mausta oman maun mukaan, mutta käytä ainakin pippuria ja suolaa. Rosmariini sopii tähän pataruokaan mainiosti.

Kaada päälle portteria niin paljon, että lihat peittyvät. Kypsennä uunissa vähintään kaksi tuntia, mieluummin kauemmin. Lämpötila voi aluksi olla korkeampi (150 astetta) ja sitä voi sitten hiljalleen laskea vaikka alle sadan asteen, jos kypsennykselle varaa enemmän aikaa.

Raaka-aineet
– Karitsanpotkaa (pakasteessa myydään 2kpl/paketti)
– juureksia
– valkosipulia
– portteria
– rosmariinia
– suolaa
– pippuria
– voita ja öljyä paistamiseen

Kun potkat ovat kypsiä, irtoaa liha luusta ilman ponnisteluja. Padassa mukana olleet ryytingit sopivat mainiosti lisukkeiksi. Tällä aterialla tarjosin lisukkeena vielä risottoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s