Kaksi kertaa Motissa

Päivitys 16.8.2012. Ei kestänyt tämäkään Motti, vaan markkinoiden puristuksessa se haettiin konkurssiin heinäkuussa 2012. Kauppalehti uutisoi asiasta 14.8.2012. Harmi, olisi kyllä toivonut pidempää ikää ravintolalle.

**

Helsinkiläisiin ravintolalegendoihin kuuluu ilman muuta töölöläisravintola Motti. Ravintolan aikaisemmat kulta-ajat olivat edellisen vuosituhannen puolella. Myöhemmin on ollut lämmitysyrityksiä, jotka eivät kuitenkaan ole kantaneet. Nyt haluan vapaaehtoisesti joutua mottiin – tai siis Mottiin.

Entisessä suojeluskuntatalossa sijaitsevan ravintolan nimi juontanee juurensa, paitsi rakennuksen historiasta, niin myös toisen perustajansa (1941) upseeritaustasta. Nimi on hyvä – eikä sitä todellakaan tarvitse vaihtaa.

Uusi Motti oli ensin kankea
Ensimmäinen vierailuni uudistuneeseen Mottiin ei ollut ravintolan puolelta nappisuoritus. Salihenkilökunnan työskentely oli hieman hapuilevaa ja ilmeisesti virhebongauksen takia alkujuomat tarjoiltiin meille kahdesti 🙂

Nuoren tarjoilijan epävarmuus ei ole mielestäni lainkaan moitittava asia. Hän kehittyy ja saa itseluottamusta kokemuksen kautta. Sen sijaan punaviinin tarjoaminen valkoviinilaseista oli mielestäni hieman erikoista – varsinkin kun viereisissä pöydissä oli punaviinilasit…

Söin Kuusi Motin makua -ateriakokonaisuuden. Kokonaisuus oli hyvä ja ruoat taiten valmistettuja. Suuri miinus oli kuitenkin pääruoan, eli pororullan, ylikypsyys. Tästä toki kohteliaasti annoin palautetta. Myöhemmin syksyllä ystäväni sai myös ylikypsää poroa Motista.

Ravintolassa oli kylmä. Ilmastointi ei toiminut kunnolla ja ilmanpaineiden kanssa oli hieman toivomista. Kuulemani huhun mukaan ilmanpainehaasteet ovat joskus haitanneet jopa ulko-oven avaamista.

Kokemus ei täysin vastannun odotuksiani. Vierailun jälkeen olin kuitenkin sitä mieltä, että Motti saa uuden mahdollisuuden.

Toista kertaa Mottiin
Tällä kertaa en ottanut ateriakokonaisuutta, vaan poimin ruokalistalta neljä seitsemän euron annosta. Kaksi alku- ja pääruokaa. En oikein syö makeaa.

Valitsin viinilistalta mieleistäni rhonelaista. Viini kaadettiin valkoviinilaiseihin.

Yhtenä tarjoilina oli jo aiemmin tutuksi tullut nuori tarjoilija. Hänen otteissaan oli runsaasti lisää varmuutta ja ammattitaitoa. Hän oli todellakin kehittynyt kokemuksen karttuessa.

Ruoat olivat jälleen huolellisesti valmistettuja ja herkullisia. Toiseksi pääruoaksi valitsin jälleen pororullan. Piti sille antaa uusi mahdollisuus. Se oli nyt parempi, mutta vieläkin hieman raaemmaksi olisin jättänyt.

Voin suositella Mottia lämpimästi kaikille herkkusuille. Ravintolan hintataso sopii omalle kukkarolle ja pöydän saa ilman kuukausien jonotusta. Olen suunnitellut kokeilevani Motin joululounaan.

Mainokset

One Reply to “Kaksi kertaa Motissa”

  1. Kauppalehti 14.8.2012 tietää kirjoittaa sivulla 6, että Motin uusi tuleminen ei ottanut tuulta siipiensä alle, vaan se haettiin konkurssiin heinäkuussa 2012. Harmi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s