Keitetty porsaankieli

Tuoretta porsaankieltä saa hyvinvarustetuista ruokakaupoista lähes aina. Olen vain muutaman kerran nuolaissut tyhjää Helsingin keskustan ruokakauppoja kiertäessäni.

Hinnalla porsaankielet eivät ole pilattu, joten älä pelkää kokeilla. Epäonnistuminen (mikäli se on mahdollista) ei kaada talouttasi.

Porsaankielten valmistamiseen pitää varata aikaa, ja suosittelenkin niiden keittämistä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Raaka-aineet
– porsaankieliä (yleensä kaksi/pakkaus)
– merisuolaa
– yrttejä voi lisätä maun mukaan, jos haluaa
– vettä keittämiseen

Karkea ohje
– kuumenna vesi kiehuvaksi
– laita keitinveteen suolaa 1-2 rkl.
– yrttejä oman maun mukaan, mikäli haluat
– lisää kielet kiehuvaan veteen
– anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 1,5h

Huuhtele kypsät kielet kylmän veden alla, mutta älä anna niiden jäähtyä. Nahka irtoaa helpoiten kuumana.

Tee viilto nahkaan ja lähde kuorimaan sitä kielen päältä. Apuna voit käyttää vaikka tylppäpäistä ruokaveistä, jonka voit ujuttaa lihan ja nahan väliin. Nahka harvoin lähtee kokonaisena siististi, vaan se halkeilee pieniksi palasiksi.

Viilennä kielet jääkaapissa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.

Vinkki:
Tarjoile tumman leivän päällä vaikka sampanjan kyytipoikana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s