Lohi – Sambal Oelek

Heti alkuun pitää tunnustaa, että tämä resepti on lainattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä muutaman vuoden takaa. Olen tätä ruokaa tarjonnut ystävilleni useamman kerran ja hieman tuunaillut alkuperäistä reseptiä. Tämä toimii alku- ja pääruokana. Annoskoko tietysti vaihtelee.

Lohi, Sambal Oelek

Ruokalajin erikoisuus on voimakas indonesialainen Sambal Oelek -chilikastike. Mikäli tuliset ruoat eivät ole makuusi, niin kannattaa siis jättää tämä lohiateria väliin. Minusta tulinen maustekastike antaa muuten niin tutulle ja turvalliselle lohelle uutta virtaa. Ryhtiä ja hieman eksotiikkaa.

Raaka-aineet
– lohta n. 200 grammaa / syöjä (alkupalana annoskoko on tietysti pienempi)
– Sambal Oelek -maustekastiketta
– Teriyakikastiketta
– öljyä
– pippuria

Karkea ohje
– mausta lohi muutama tunti ennen paistamista teriyaki-oljy-pippuri -marinadilla ja anna maustua jääkaapissa
– kuumenna uuni 175 asteeseen
– leikkaa lohi annospaloiksi
– sivele päälle Sambal Oelek -maustekastiketta
– paista uunissa korkeintaan 20 minuuttia

Kokoa annokset lautaselle. Lisukkeena voit tarjota vaikkapa kuvassa näkyviä vokattuja kasviksia.

Vinkki
– alkuperäisessä ohjeessa lohen päälle laitettiin vielä viipale ilmakuivattua kinkkua.
– suolaa voi lisätä, jos siltä tuntuu. Omasta mielestäni Teriyakikastike ja Sambal Oelek antavat riittävän suolan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s