Graavilohi – Ketjap Manis

Graavaan usein viikonloppuisin palan lohta. Se on herkkua aamupalalla leivän päällä hyvän kahvin kanssa. Joskus tuntuu siltä, että lohta pitäisi hieman ”ryhdistää” tai ”elävöittää”. Kokeilla jotain uutta.

Blogissani olen esitellyt muutaman graavilohikokeiluni, mutta Ketjap Manis -lohi on tähän mennessä ollut minusta parasta.

Ketjap Manis on indonesialainen soijakastike. Se on hieman makeaa ja normaalia soijakastiketta siirappimaisempaa. Suomesta sitä saa oikeastaan kaikista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Raaka-aineet

  • tuore, ruodoton lohifile tai -pala
  • merisuolaa
  • sokeria
  • Ketjap Manis -soijakastiketta

Karkea ohje

  • Poista kylkiruodot lohesta ruotopinseteillä tai metalliatuloilla.
  • Nosta lohifile folion päälle ja tee pienet reunat folioon kalan ympärille.
  • Sirottele lohen päälle merisuolaa ja sokeria. Itse käytän karkea suhdetta 3:1, eli kolme osaa suolaa ja yksi osa sokeria. Nämä ovat makuasioita.
  • Kaada suolatun lohen päälle Ketjap Manis -soijakastiketta. Sopiva määrä on sellainen, että kalan päällä oleva suola ja sokeri sitoo kastikkeen, eikä sitä ihan älyttömästi valuisi folion päälle.
  • Kääri lohi tiukasti folioon ja laita jääkaappiin graavautumaan yön yli tai noin 12h.

Pyyhi maustuneen lohen päältä pois ylimääräinen suola ja kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Leikkaa terävällä taipuisalla viipalointiveitsellä kauniita ja ohuita siivuja.

Helppoa, eikö totta?

Vinkki:

Laita lohi jääkaappiin sellaisen astian päälle, jossa on reunat. Folion väleistä saattaa nimitääin valua kastiketta jääkaappiisi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s