Chilisuklaavaahto

Chilisuklaavaahto

Huomasinpa juurikin, että tämä on ensimmäinen jälkiruokaohjeeni. Tästä voi päätellä, etten ole kovinkaan erikoistunut jälkiruokiin. Joskus niitä tosin pitää tehdä, koska makea kruunaa hyvän illallisen.

Tässä jälkiruoassa piilee jytky. Ensimmäisen suupalan jälkeen chilin mieto polte nousee suuhun ja yllättää syöjän. Pitää vain olla tarkkana, ettei chiliä tule liikaa. Muuten vaahto on syömäkelvotonta.

Suklaavaahto on melko yksinkertainen jälkiruoka. Pitää vain osata yhdistellä varovasti kerma- ja valkuaisvaahto suklaamassaan.

Raaka-aineet

  • 200 grammaa Fazerin leivonta- ja jälkiruokasuklaata
  • n. 50 grammaa voita
  • 2-3 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2-3 kuivattua pientä chiliä

Ohje

  • sulata suklaa ja voi kuumavesihauteessa
  • lisää chilirouhe suklaamassaan
  • erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset
  • vatkaa keltuaiset suklaamassaan
  • anna massan jäähtyä
  • vaahdota valkuaiset ja kerma eri astioissa
  • nostele lastalla vaahdot ja suklaamassa tasaiseksi suklaavaahdoksi
  • annostele tarjoiluastioihin ja laita kylmään muutamaksi tunniksi

Vinkki 1: Koristele vaahdon pinta suklaarouheella
Vinkki 2: Kokeile maustaa suklaavaahtoa esim. viskillä, konjakilla tai jollain liköörillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s