Kampasimpukkaa, parsaa ja Schwarzwaldinkinkkua

kampasimpukat

Jos alkuruoan raaka-aineina ovat kampasimpukka, parsa ja ilmakuivattuakinkku ei lopputulos voi olla kuin hyvä – tai täydellinen.

Kampasimpukanlihaa saa hyvin varustelluista kaupoista joko pakastealtaasta tai irtomyyntinä kalatiskistä. Suomen olosuhteissa kannattaa mielestäni ostaa aina pakastettuja kampasimpukoita. Sulana myytävistä et koskaan voi tietää kauanko niiden sulattamisesta on kulunut.

Mikäli et löydä kaupastasi juuri Schwarzwaldinkinkkua, niin mikä tahansa ilmakuivattu kinkku käy. Hätätapauksessa myös pekoni on ok.

Alkupalan voi kruunata vielä tryffelimajoneesilla. Tämä ei ole välttämätön ja sen voi halutessaan jättää pois.

Raaka-aineet

  • kampasimpukoita 2-3 / syöjä
  • vihreää parsaa 3 kpl / syöjä
  • ilmakuivattua kinkkua tai pekonia 1 siivu / syöjä
  • majoneesia
  • tryffeliöljyä
  • voita paistamiseen (voit halutessasi kirkastaa voin)
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua

Karkea ohje

  • Sulata kampasimpukat hitaasti jääkaapissa. Laita astian pohjalle puhdas keittiöliina tms. etteivät kampasimpukan lihat lillu sulamisnesteessä.
  • Kuivaa sulaneet kampasimpukat huolellisesti esim. talouspaperin alla
  • Paahda ilmakuivattu kinkku tai pekoni pannulla aivan kuivaksi ja rapeaksi. Jäähdytä ja murenna sormin.
  • Leikkaa parsoista puinen tyviosa pois. Voit halutessasi käyttää vain parsan yläosan ja säästää alaosan vaikkapa parsarisottoa varten.
  • Ryöppää parsat nopeasti, mutta älä anna kypsyä.
  • Leikkaa parsat pituussuunnassa halki.
  • Sekoita muutama tippa tryffeliöljyä majoneesiin. Älä laita liikaa, sillä tryffelin maku on voimakas.
  • Kuumenna voi kahdessa eri pannussa. Toisessa paistetaan parsat ja toisessa kampasimpukat.
  • Paista parsat pannulla voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman sitruunamehua.
  • Asettele kampasimpukat kuumalle pannulle loogisessa järjestyksessä, että tiedät kauanko jokainen on ollut pannulla. Käännä simpukat samassa järjestyksessä, kuin ne asettelit pannulle.
  • Paista kampasimpukoita noin kaksi minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • ota kampasimpukat pois pannulta jälleen samassa loogisessa järjestyksessä.

Annosten kokoaminen

  • Asettele parsat ja kampasimpukat haluamallasi tavalla lautaselle.
  • Lisää ilmakuivatun kinkun muruset annoksen päälle.
  • laita nokare tryffelimajoneesia lautaselle omaksi komponentikseen.

Tarjoile valkoviinin tai kuohujuoman kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s