Lämpimän voileivän tomaattikastike

Lämpimät voileivät ovat monen arki-illan pelastus, johon kelpaa hyvin se ei-edes-eilinen -leipä ja päälle oikeastaan mitä tahansa, mitä kaapista löytyy. Niin, ja juustoa päälle riittävästi.

Lämpimän voileivän salaisuus on kuitenkin levitteessä tai kastikkeessa, jonka päälle herkkuleipä rakennetaan. Itse suosin tomaattipohjaista kastiketta, jonka pääraaka-aineet ovat ketsuppi ja tomaattipyre.

Raaka-aineet

  • Ketsuppia 1/2 dl
  • tomaattipyre 1/2 dl
  • oliiviöljyä 2 tl
  • soijakastike 1 1/2 tl
  • mustapippuria reilut 4-6 rouhaisua
  • valkosipulia 1 kynsi
  • paprikajauhe 1/2 tl
  • ripaus suolaa
  • chiliä maun mukaan

Karkea ohje

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja levitä leipien päälle.

Vinkki 1: Tee kerralla isompi annos ja säilytä jääkaapissa patenttikannellisessa lasipurkissa.

Vinkki 2: Anna kastikkeen maustua 30-60 minuuttia huoneenlämmössä ennen kuin alat valmistamaan herkkuiltapalaa.

One thought on “Lämpimän voileivän tomaattikastike

  1. tvalve Kirjoittaja

    Tuli muuten itselläni juurikin mieleen, että eihän kyseessä ole lämpivän voileivän, vaan pelkän lämpimän leivän tomaattikastike.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s