Perunasalaatti punasipulilla ja kapriksilla

perunasipulisalaatti

En edes muista, mistä aikoinaan olen saanut idean tähän perunasalaattiin. Todennäköisin vaihtoehto on se, että olen jossain koktailtilaisuudessa sitä syönyt ja asia on jäänyt muistinperukoille.

Olen itsekin tarjoillut tätä perunasalaattia juurikin buffet-pöydässä, mutta myös juhannuksena kalaruokien kanssa. Jos siis olet juhannukseen mennessä ehtinyt kyllästymään varhaisperunoihin, on tämä oiva vaihtoehto sillien kanssa.

Tämäkin ruoka kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta sipulit ehtivät marinoitumaan kunnolla. Sipuleille voi myös tehdä pikamarinoinnin vippaskonstein, mutta siitä joskus toiste.

Raaka-aineet

  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa
  • 1 1/2 punasipulia
  • purkki kapriksia
  • 2-5 rkl oliiviöljyä
  • yhden sitruunan mehu (ei pakollinen)
  • balsamicoa
  • suolaa ja pippuria

Karkea ohje

  • Pese ja kuori perunat. Ohuet kuoret eivät haittaa.
  • Keitä perunat, mutta älä päästä ylikypsäksi. Perunoiden tulee säilyä kiinteinä.
  • Jäähdytä keitetyt perunat ja kuutio ”suupaloiksi”
  • Kuori ja puolita punasipuli ja viipaloi
  • Laita sipulit ja perunat isoon astiaan
  • Lisää kaprikset, oliiviöljy, balsamico ja mahdollinen sitruunamehu
  • Mausta suolalla ja pippurilla
  • Laita salaatti vetäytymään kylmään

Vinkki:

Jos joukossa on herkuttelijoita, jotka eivät ymmärrä kapristen hienoutta, niin käytä isoja varrellisia kapriksia. Ne on helppo noukkia lautasen syrjään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s