Poron Osso Bucco portviinikastikkeessa

Ossobucco3Tilasin syksyllä puolikkaan poronvasan, joka toimitettiin siisteissä vacuumpusseissa pakastettuna. Puolikkaan vasan lihapaino oli noin 12 kg, eli ihan mukava setti herkkupaloja pakastimeen.

Pakettiin kuului myös poron potkakiekkoja. Yksi paketti painoi 750 grammaa, josta tietysti suuri osa on luupainoa. Yhdestä annospussista tuli reilu ateria kahdelle.

Olen monta kertaa tehnyt Osso Buccoa perinteisesti italialaisten ohjeiden mukaisesti. Nyt en kuitenkaan halunnut tehdä tomaattikastikkeessa haudutettua lihaa, vaan jotain aivan muuta. Päätin hauduttaa poron potkakiekot lihaliemessä ja punaviinissä juuresten kera. Haudutusliemestä tein lopuksi kastikkeen, johon lisäsin portviiniä.

Tarvikkeet

  • poron potkakiekkoja
  • kaksi porkkanaa
  • kaksi sipulia
  • valkosipulia
  • lihalientä
  • punaviinä
  • portviiniä
  • vehnä- tai korppujauhoja
  • tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja pippuria

ossobucco1

Karkea ohje

  • laita uuni 175 asteeseen
  • pilko porkkanat ja viipaloi sipulit
  • katkaise tai poista potkakiekkojen ympärillä oleva kalvo. Muuten kiekot käpristyvät pannulla
  • ruskista potkakiekot molemmilta puolilta
  • laita lihat uunivuokaan sipulien ja porkkanoiden kanssa, ripottele jauhoja päälle. Lisää halutessasi valkosipulia
  • mausta suolalla ja pippurilla
  • lisää lihalientä ja punaviiniä niin, että lihat peittyvät kunnolla
  • laita uuniin 175 asteeseen 45 minuutiksi.
  • laske lämpötilaa 125 asteeseen ja hauduta kunnes liha on mureaa
  • ota lihat uunivuoasta ja pidä lämpimänä
  • siivilöi haudutusliemi (tai osa siitä) kattilaan
  • jos haluat, voit soseuttaa porkkanat ja sipulit kastikkeeseen
  • lisää portviiniä (1,5-2 dl)
  • tarkista maku
  • kiehauta ja suurusta tarpeen mukaan

Lisukkeet

Lisukkeeksi sopii vaikkapa puikulaperunat. Itse kypsensin perunat uunissa voin ja rosmariinin kanssa. Tarjosin myös papuja valkosipulin ja pekonin kanssa.

Jätä kommentti