Kokonainen taimen hiili- / puugrillissä

taimengrillissäKokonaisen kalan valmistaminen on helpompaa kuin moni luulisi. Kokonainen kala palkitsee myös kokin, sillä se on erittäin näyttävä asettaa pöydälle ruokailijoiden nälkäisten silmien eteen. Olen aiemmin blogissani kirjoittanut kokonaisen taimenen valmistamisesta uunissa. Tein nyt saman hiiligrillillä.

Kalan grillauksen perussääntö on sama, kuin makkaraa grillatessa; hiillos on parhaimmillaan, kun ruoka on jo syöty.

Tässä tapauksessa jopa korostetusti. Kala on herkkä palamaan, eikä kokonainen kala onnistu kuumalla hiilloksella. Malta siis odottaa, että hiillos on painunut.

Raaka-aineet

  • yksi taimen
  • ruokaöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • sitruunaa ja yrttejä

Karkea ohje

  • Käytä hiiliä tai brikettejä sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen matalan lämmön, joka kestää ainakin 30 minuuttia.
  • Itse käytin reilusti polttopuuta ja sopiva hiillos muodostui reilun tunnin polttamisen jälkeen
  • kuivaa kalan pinta talouspaperilla
  • ripottele suolaa ja pippuria kalan vatsaonteloon ja lisää sitruunan viipaleet
  • halutessasi voit tehdä kalan pintaan muutaman viillon ja ripotella mausteita myös kalan päälle
  • voitele puhdas grilliritilä ruokaöljyllä
  • aseta kala ritilälle
  • grillaa kannen alla ja tarkista säännöllisesti ettei kala pääse palamaan
  • grillin lämpötilasta riippuen paistoaika on n. 20-30 minuuttia.

vinkki:

Voit käyttää pistolämpömittaria kalan sisälämpötilan tarkistamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s