Jääkellarilohta rosmariinilla

 Graavilohta voi tehdä monella tapaa ja mausteilla. Tässä blogissani olen kertonut kokeilustani ginin ja vermutin kanssa. Tänä jouluna vuorossa on jääkellarin lohi maustettuna rosmariinilla.

Jääkellarin lohi valmistetaan suolaliemessä, jossa on myös sokeria. Liemeen voi lisätä myös muita mausteita ja tällä kertaa lisäsin tuoretta rosmariinia.

Raaka-aineet

  • lohifile (n. 1 kg)
  • 1 l vettä
  • 100 g karkeaa merisuolaa
  • 50 g sokeria
  • tuoretta rosmariinia

Karkea ohje

  • nypi lohifileestä ruodot ja leikkaa ylimääräiset vatsarasvat pois
  • kiehauta vesi
  • liuota suola ja sokeri kiehuvaan veteen
  • jäähdytä vesi jääkaappikylmäksi
  • laita rosmariinioksat lasivuoan pohjalle ja lohifile niiden päälle nahkapuoli ylöspäin
  • kaada jäähtynyt suolaliemi päälle niin, että koko kalafile peittyy
  • anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi vuorokautta
  • tarjoile ohuina viipaleina graavikalan tapaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s