Nakkistroganoff

Nakkistroganoff on jokaisen suomalaisen koulu- tai laitosruokana tuntema budjettiversio aidosta venäläisestä stroganofista, jossa nakkien asemesta käytetään laadukasta naudanlihaa. Arkiruokana nakkiversio on oivallinen; nopea, edullinen ja helppotöinen.

Uudenvuoden jälkeen lähikaupassani oli Snellmanin Kunnon nakkimakkaroita tarjouksessa. Ostin kaksi pakettia, joista toinen meni pakkaseen ja toinen pannulle.

Raaka-aineet

  • 400 g nakkeja (1 paketti)
  • 1-2 sipulia
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa (ruokakermaa)
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • tomaattipyrettä
  • lihalientä
  • 2 suolakurkkua
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja pippuria

Karkea ohje

  • kuumenna öljy kasarissa
  • pilko sipulit ja kuutio suolakurkut
  • paloittele nakit
  • kuullota sipulit ja lisää nakit
  • ripottele vehnäjauhot sipulien ja nakkien päälle ja jatka kuullotusta
  • lisää osa lihaliemestä ja paseerattu tomaatti
  • sekoita ja tarkista koostumus, lisää tarvittaessa lihalientä
  • lisää kerma ja kiehauta
  • anna hautua liedellä rauhassa hetki
  • tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan
  • lisää tarvittaessa tomaattipyrettä
  • lisää suolakurkut ennen tarjoilua

Normaalisti nakkistroganoff tarjoillaan esim. perunoiden tai perunamuussin kera. Itse kokeilin tällä kertaa spagettia, joka toimi varsin hyvin lisukkeena.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s